Behandelingen

Wij voeren de meeste behandelingen zelf uit, maar hebben een goede verwijsrelatie met de orthodontisten, mondhygiënistes, parodontologen, implantologen, endodontologen en kaakchirurgen in de regio. Wij werken samen met de tandtechnische laboratoria vd Gaag.

Mondhygiëne

Het voorkomen van gaatjes en tandvleesproblemen (preventie) vinden we erg belangrijk ! Voor elke leeftijd proberen we de mondhygiëne door instructies en voorlichting (voeding en roken) te optimaliseren.

Implantologie

Zelf implanteren doen wij niet. Daarvoor werken wij het meeste samen met het Sint Fransiscus Gasthuis en enkele erkende implantologen. Implantaat gedragen gebitsprothesen (klikgebit) vervaardigen we zelf met het tandtechnisch laboratorium vd Gaag.

Parodontologie

Is het voorkomen en signaleren van tandvleesproblemen. Indien nodig werken wij samen met een aantal vrijgevestigde mondhygiënistes en twee parondontologieklinieken.

Prothetiek

Gehele gebitsprothese al dan niet implantaat gedragen, partiële gebitsprothesen, reparaties. Veel ervaring.

Kindertandheelkunde

Onze praktijk is kindvriendelijk. Met geduld, uitleg en begrip voor "angst voor de tandarts" bereiken we goede resultaten. We werken samen met de ouders(!), de orthodontisten in de regio, drie kinderklinieken en het CBT. Vanaf 2 jaar zien we kinderen graag in onze praktijk om te wennen en om gaatjes te voorkomen.

Restauratieve tandheelkunde

Vullingen, kronen en (ets)bruggen.

Esthetische tandheelkunde

Met composieten via layered-technieken tanden verfraaien (Filtek van 3M).

Bleken

Boven de 18 jaar kunt u uw tanden bleken. We gebruiken het Cavex bleek systeem indien de tandarts het geen risico van uw gebit vindt. Mooie resultaten maar het wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Chirurgie

Verwijdering van elementen/wortelresten.

Endodontologie

Wortelkanaalbehandelingen met mogelijke doorverwijzing naar twee gespecialiseerde klinieken.